lifeasanaupair.reismee.nl

Visiting Oxford and Brighton!

28 – 07 – 2016, 06:30 pm

Hoihoi,

Het is weer blogtijd, en ik heb er weer zin in. :) De week is alweer bijna over, en dat betekend dat ik alweer bijna in Nederland ben. Op het moment dat ik dit schrijf is het donderdag, en heb ik de hele dag mijn koffer ingepakt. Dat blijkt veel meer werk dan ik had gedacht, want wat heb ik veel troep verzameld zeg! Maar goed, laat ik beginnen bij zaterdag.

Nadat ik vrijdagavond had opgepast moest ik zaterdag alweer vroeg opstaan. Ik ging namelijk ein-de-lijk naar Oxford, en met Alina! Een vriend van de kerk speelt daar namelijk in Love’s, Labour’s, Lost van Shakespeare en Alina was speciaal overgekomen om het te zien. Om 10:00 uur stond ik dan ook op Paddington Station te zoeken naar Alina. Ze was die ochtend vroeg al aangekomen met haar vader en zus, en we gingen dus vrijwel meteen door naar Oxford. Nadat ik haar had gevonden en we tickets hadden gekocht, namen we de trein en kwamen we rond 11.00 uur aan. De ochtend bestond vooral uit bijkletsen en rondlopen. De toeristische puntjes bij langsgaan enzo. Na een heerlijke lunch gingen we naar de play. Het was bij een van de gebouwen van de universiteit, buiten op een grasveld. Het was zo`n 30°C en daar zaten wij dan, in de brandende zon zonder zonnebrand. Dat waren we vergeten… Het was wel een super leuk stuk, al hoewel wij helaas niet alles konden verstaan. Engels gaat dan toch nog een beetje snel. Maar het was wel leuk, want ze hadden het wat grappiger gemaakt en wat moderner.
Na het stuk gingen we al snel weer terug naar London. We moesten nog een uur in de trein, en Alina moest nog inchecken bij haar hotel en haar koffers ergens ophalen. Helaas konden we dus niet in Oxford avondeten, maar het was wel heel leuk en zeker een aanrader om een keer heen te gaan.

30 – 07 – 2016, 07:00 am

De volgende dag, op zondag, was een hele relaxte dag. Samen met Rebecca ging ik picknicken in het park. Rond 12.00 uur hadden we afgesproken en gingen we op een kleedje in het park zitten. Helaas was het weer niet zo lekker als de dag ervoor, maar wel mooi en dus hebben we daar dan ook een goeie twee uur gezeten. Lekker snacken en lekker kletsen. Daarna gingen we terug naar mijn huis.

Het is nu een paar uur later dat ik verder ga met me blog, en om heel eerlijk te zijn weet ik niet heel zeker waar ik ben gebleven, maar toch ga ik verder, want op het moment zit ik in een bus naar Brighton voor twee uur, dus ik heb genoeg tijd.
Volgens mij was ik gebleven bij dat Rebecca en ik naar mijn huis gingen, waar we ons hadden omgekleed en even rustig hadden gechild. Daarna besloten we om toch nog maar even voor een wandelingetje te gaan. We besloten om The Hill op te gaan, en daar van het uitzicht te gaan genieten. Nadat we naar boven waren gelopen konden we daar dan ook heerlijk over van alles en nog wat kletsen en genieten. Wat is Harrow toch mooi, of de heuvel dan. De rest van Harrow is eigenlijk best afvallig, haha. Maar goed, we zaten daar dus lekker te kletsen, tot ongeveer 05.00 uur. Toen moesten we toch echt terug gaan, want de kerk begon om 06.30 uur en ik wou me weer even omkleden(die dag streefde ik wel om een echte vrouw te zijn en me dus zo'n vijf keer om te kleden). Onderweg naar huis kwamen we nog langs een super mooie grote wei, waar we een kleine fotosessie deden, want we moeten wel een herinnering hebben aan Harrow :). Dus nadat we dat hadden gedaan gingen we dan echt naar huis en vervolgens naar de kerk. Is belangrijk. Het was alleen wel een beetje saai, omdat het New Wine en Momentum is en dus was iedereen daar.

En dat was alweer de zondag. Op maandag was het niet zo'n bijzondere dag. In de ochtend moest ik werken, zoals altijd, en in de middag heb ik volgens mij niet zoveel gedaan. Tickets geboekt voor de bus naar Brighton en Gatwick en eventjes Harrow ingegaan, om wat laatste spulletjes te kopen, maar dat is het ook wel.
Op dinsdag was het wel een hele leuke dag. Omdat het vakantie is, is er geen preschool of playgroup, en dus besloot ik om naar het park te gaan met Orla en Anastasia(Emilia was op een sportclub). We gingen naar Pinner Park, maar omdat de dubbele buggy was gebroken, had ik alleen een enkele en moest Orla dus alles lopen. Kan ze prima, maar is wel lastig af en toe. Maar we kwamen daar aan, en eerst gingen we natuurlijk meteen door naar de speeltuin. De favourite plek in een park. Nadat we daar even hadden gezeten gingen we naar het café, want de kids moesten allebei naar de wc en ik had wel behoefte aan een koffie, dus haalde ik die ook. Vervolgens gingen we naar een grasveld, waar we met de bal speelde en op berenjacht gingen. En ook was het tijd om te gaan picknikken. Het was immers al bijna 12.00 uur en Orla had erg honger. Ik had sandwiches meegenomen en dus gingen we die lekker eten. Na daarna nog even gespeeld te hebben werd het toch echt tijd om naar huis te gaan. Uiteindelijk kwamen we rond 01.00 uur weer thuis aan, en waren we ook nog eens zeven dennenappels rijker. Deze had Orla gevonden en hadden we besloten om mee te nemen en dan te versieren. Dus Saya ging gelijk naar bed toen we thuis waren, en Orla keek even tv, terwijl ik de eerste laag verf aanbracht op de dennenappels. Nadat dit droog was had Orla het vervolgens versiert met meer verf en glitters. Een heerlijke kliederboel. De rest van de dag hadden we niet zoveel gedaan, behalve dat ik in de avond nog een koffie had gehaald met Rebecca, om lekker te kunnen kletsen enzo.

En dan zijn we alweer bij donderdag aangekomen(Woensdag was niet heel bijzonder. Niet zoveel bijzondere dingen gedaan). De dag waarop ik deze blog was begonnen. Zoals ik aan het begin al zei was mijn donderdag eigenlijk gevuld met het inpakken van mijn koffer. Zondag ga ik voor twee weken naar Nederland, en omdat ik daarna nog maar een week in Engeland ben, besloot ik om al mijn spullen nu al mee te nemen. Maar om dan vervolgens eigenlijk je hele leven in een koffer te proppen, en dit onder de 23kg te houden blijkt nog knap lastig. En dan ook handbagage natuurlijk, maar alsnog was ik gisteravond pas echt klaar, en pas rond 09.00 uur 's avonds. Zo strategisch mogelijk inpakken, zware dingen in de handbagage en een aantal dingen achterlaten voor mijn laatste week hier. Maar het is zo goed als gelukt! Yes! Het zorgt er alleen wel voor dat ik veel stres krijg. Dat is wat minder... Maar toen was eindelijk alles ingepakt en nadat ik ook afscheid had genomen van Rod en Joanne ging ik dan eindelijk naar bed. Of eigenlijk best wel vroeg, om 10.00 uur.

Vanochtend werd ik al vroeg weer wakker. Namelijk om 5.30 uur, van een huilende Orla. Mijn gastgezin is vandaag vertrokken voor hun vakantie, en dat was om 6.00 uur 's ochtends. Helaas was ik toen ook meteen klaarwakker en ben ik dus vanaf 6.00 uur al wakker. Na wat afleveringen van Teen Wolf te hebben gekeken en aan mijn blog te hebben gewerkt ben ik maar opgestaan, want om 9.00 uur had ik met Anna afgesproken. We gaan naar Brighton! En nu zit ik dus hier in de bus. We besloten een bus te nemen inplaats van trein, omdat het goedkoper is, maar uiteindelijk hebben we zoveel drama ermee, dat ik er in ieder geval spijt van heb. Onze bus van 10.00 uur konden we niet, dus mochten we een half uur later op een bus naar Gatwick. Vervolgens kwamen we iets na 12.00 aan op Gatwick en daar moesten we een andere bus naar Brighton nemen, maar die had vertraging en dus zitten we nu eindelijk in de tweede bus, waar we pas om 12.55 in konden. Het idee was dat we nu al in Brighton waren, maar dat zat overduidelijk niet mee. Volgende keer nemen we de trein!

En nu is het laat in de avond. Brighton was heel leuk, maar als je de details wilt weten moet je er maar een keer naar vragen. Nu ga ik gauw deze blog online gooien en slapen, want over een paar uur moet ik alweer de bus pakken! Tot snel Nederland! Slaap lekker!

Liefs, Mirthe

Kiss

Guido

Ha deze kan ik nog ff snel lezen voordat ik je ga ophalen.
De blog is erg leuk, maar live is toch nog veel leuker!

Tot straks!