Half term. De drukste tijd van het jaar.
Thursday , 18 – 02 – 2016
Hee allemaal,
Het is nog maar donderdag, maar ik begin alweer aan me blog voor aankomende maandag. Vroeg, I know, maar ik heb nu inspiratie en doe aardig veel deze week, dus wil ik er ook gebruik van maken. Ik denk trouwens de hele tijd dat het woensdag is, dus als ergens iets verkeerd staat, ligt het daaraan.
Let’s start with Tuesday, want ik ben immers bij maandag gestopt. Op dinsdag ging ik samen met Joanne naar een kidsgym. Dit is eigenlijk gewoon een grote turnzaal die kinderproof is gemaakt en ze dus allemaal rond kunnen rennen, springen, gek zijn en doen wat ze maar willen. Toen we daar aankwamen werd Joanne alleen gebeld. Iemand uit de kerk was met haar zoontje, die iets van drie maanden is, van de trap gevallen en moest naar het ziekenhuis. Uiteindelijk was er niets aan de hand, alleen waren ze er met de ambulance heen gebracht en hadden ze dus geen vervoer terug. Ik zou samen met de kinderen dus in eerste instantie de gym ingaan, zodat de kids alsnog konden spelen, en er waren een paar andere moeders daar die zouden helpen met opletten. Dan zou Joanne haar ophalen van het ziekenhuis, naar huis brengen en dan terugkomen. Vervolgens was ze nog geen vijf minuten weg, toen ze alweer terug kwam. Ze werd al door iemand anders opgehaald, dus Joanne hoefde niet meer weg. Top dus!
Vervolgens heb ik de halve ochtend achter de meiden aan zitten lopen. Anastasia loopt steeds beter en houdt super veel van klimmen, dus die ging helemaal los hier! Ergens halverwege viel Emilia ook nog op een bepaalde manier, maar niets was gebroken, dus na een half uur stil zitten en af en toe huilen ging zij ook weer rondrennen. Uiteindelijk zijn we pas rond 12:15 uur weggegaan, en viel Saya nog net niet in slaap in de auto. Wat waren zij moe.
Een paar weken geleden hadden Alina en ik tickets gekocht om samen naar The Phantom of the Opera te gaan. Deze dag was eindelijk aangekomen en dus vertrok ik dinsdagavond na werk om 18:30 uur naar het station. Zelf had ik nog nooit The Phantom of the Opera gezien of gelezen, maar ik was wel super excited. Helemaal omdat het ook nog eens West End was, wat zeg maar het Broadway van London is. Alina is een groot fan en dat maakte het alleen nog maar leuker. Toen we daar aankwamen bleken onze plekken alleen niet zo goed te zijn als dat we dachten, maar hee, wat wil je dan voor maar £30,00. We konden wel gewoon het podium zien, dus het was uiteindelijk prima. En wat is dit een gave musical! Ik herinnerde me weer helemaal waarom ik musicals zo leuk vind, maar dit is wel echt een van mijn favorieten. Niet dat ik er zoveel in het echt gezien heb

De volgende dag, woensdag, zouden we oorspronkelijk London ingaan met vrienden van Rod en Joanne. Maar omdat we vandaag ook London ingingen, en twee dagen achter elkaar London ingaan echt te veel is, ging dat niet door. We zijn uiteindelijk naar The Arc geweest, wat een knutselcenter is in het midden van Harrow. Hier gingen de meiden lekker aan de slag met verf en vogelhuisjes, en uiteindelijk hadden Emilia en Orla beiden een vogelhuisje beschilderd in alle kleuren van de regenboog. Vervolgens moesten er steentjes op, waarvoor Emilia normaal lijm gebruikte, maar Orla had dit niet nodig. Zij had zoveel verf op haar huisje dat het al goed genoeg plakte.

Daarna gingen we naar buiten. Naast The Arc is namelijk een park, en we gingen dus een scavenger hunt doen, wat ook georganiseerd was door het park. Dit hield voornamelijk in dat Emilia op zoek ging naar dingen, terwijl Orla en Anastasia beiden aan het rondrennen waren en overal op klommen. Prima dus. Toen alles was gevonden was het tijd om naar huis te gaan en was ook deze werkdag alweer over. Toppie!
Vandaag zijn we dus, zoals ik eerder al zei, naar een museum geweest. Namelijk The Museum of London. Emilia had een vriendinnetje die mee was en ook was iemand anders van de kerk met haar zoontje mee. Drukte dus, maar wel super leuk. Ik kon er ook helemaal tegenaan, want ik had iets van tien uur geslapen. Heer-lijk! De dag begon toen we rond 10:00 uur eindelijk het huis verlieten. Op naar tube. Uiteindelijk hebben we tot ongeveer 12:30 uur rond gelopen in het museum, waar mijn taak vooral achter Anastasia aanrennen was. Toen gingen we lunchen, en dit was perfect, want wie wil er nou niet een free lunch? Omdat het namelijk ondertussen aan het werk ben, betaalde Joanne de lunch voor mij. Yay! Na de lunch gingen we weer naar het museum terug, en ook dit was super chill. Nu lag Saya namelijk te slapen in de buggy, en de anderen waren allemaal bij een voorstelling aan het kijken, dus kon ik heerlijk even door het museum lopen met een slapende Saya in de buggy, en dus mijn eigen dingetjes even bekijken. En ik begon bij een tattoo exhibition. Het was top, want ik kon lekker even mijn eigen gang gaan, en had dus eigenlijk een beetje vrije tijd. Rond 16:00 uur gingen we weer terug naar huis en daarna heb ik een beetje geholpen beneden en totaal niet meer stil gezeten ofzo. Ach, ik vind het wel prima.
Nu ben ik lekker aan het babysitten en ga weer op tijd naar bed, want wat is de gedachten aan tien uur slaap alleen al heerlijk. Kan niet wachten voor wat we morgen gaan doen!
Liefs, Mirthe
En nu is het alweer maandag. Ik heb tussendoor niets extra's geschreven, dus laat ik maar snel verder gaan, onder het genot van Bethel Music.
Vrijdag waren we uitgenodigd om naar een luxe centrum te gaan met de mensen met wie we de dag ervoor naar het museum waren gegaan. Zij hadden daar een abbonement en er waren allemaal dingen als soft play, knutselen voor de kinderen en zelfs een zwembad. Wij hebben vooral bij de softplay gezeten, maar Joanne heeft ook nog even samen met Emilia gezwommen. Orla werd toen wel een beetje jaloers, want zij wou eigenlijk ook wel heel graag zwemmen, haha. Rond lunchtijd gingen we weer naar huis en toen heb ik daarna eigenlijk niet zoveel meer gedaan. Op zaterdag heb ik ook rustig aan gedaan. Ik had met Alina afgesproken en beiden wouden we wel wat doen, maar het weer was niet heel lekker en we wisten ook niet zo goed wat te doen, dus zijn we naar Wembley gegaan. Hier is een outlet waar we rond hebben gelopen, maar veel van de dingen waren te duur voor ons arme au pairs. Of voor onze Au Pairs, die hun geld liever aan andere dingen besteden.

Op zondag ben ik wel London ingegaan en namelijk naar Oxford Street. Veel shoppen heb ik niet gedaan, maar puur rondkijken is al heerlijk. Toen ging ik naar Globe Church. Ik had Rebecca belooft dat ik weer eens zou gaan dus vandaar. En ik had ook wel zin om er heen te gaan, om heel eerlijk te zijn. Dus daar heb ik lekker met mensen zitten kletsen, waarna ik meteen door moest naar St. Peters omdat ik daar ook naar de service wou. Het was dus een gehaast, maar wel super leuk om iedereen weer te zien en te spreken.
En nu is het alweer maandag. Het gewone leven is weer begonnen, gevuld met playgroups, preschool en monday mums. Maar het is wel super leuk hoor. En ik geniet er ook wel van dat alles weer normaal is.
Ik ga nu lekker stoppen en zo even Harrow in. Lekker wat spulletjes halen die ik nog nodig heb en genieten van een middagje vrij. Ik spreek jullie volgende week weer lieve mensen! En trouwens, bedankt voor alle lieve reacties. Ik waardeer het heel erg dat jullie allemaal de tijd nemen om mijn blog te lezen.
Liefs Mirthe

Tof Mirthe (:
K vind t altijd leuk om je blogs te lezen, blijf genieten daar!!
Dat was weer een lekker uitgebreid blog, leuk!
Arme au pairs zijn jullie, dat je niet eens dagelijks kunt shoppen zeg. ;P
Ik zie uit naar je volgende blog.
Terug in Nederland heb je waarschijnlijk een jaar nodig om uit te rusten van al die leuke activiteiten! ;-)
Veel plezier nog!